« Bikkel | Hoofdpagina | Charlie Hodge »

Geocaching

Profile for ViSiD

Ja, ik heb nu twaalf caches gescoord. Na de introductie-cache heb ik elf snelle caches gevonden. Raadsel thuis of raadsel onderweg oplossen. En dan zoeken. Onder de brug, in het bosje, onder een boomstronk of onder een tegel. Wel zo onopgemerkt mogelijk natuurlijk. De veiligheid van de cache gaat voorop. Ik heb er al eentje laten liggen omdat het te druk was. Moeilijk, moeilijk.

Het is een heerlijke bezigheid. Internetten, puzzelen, wandelen, gadget in je handen en je ziet de mooiste plekjes. Denk dat ik mijn vakantie gewoon lekker in Nederland hou. Fietsen en wandelen en een stuk of honderd caches scoren.

Dit alles onder begeleiding van mijn oranje vriend. Betrouwbaar en nauwkeurig. Zonder 'm begin ik niets. Ik denk er zelfs over om 'm een naam te geven :-)


TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.visid.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/92

Reacties (9)

Paola:

ik zou zo ontzettend verdwalen...zou er ook aan paoolvindcache zijn...sterker nog, zou iemand me wel gaan zoeken...hmmmm... laatmaar ;-)

PT:

Hoe werkt zo'n oranje vriend eigenlijk ?

Jij typt die co÷rdinaten in en hij wijst je de weg. Of moet je echt zelf alles rijden,fietsen,lopen en laat hij alleen zien waar je bent ?

Linda:

Leuk he. Ook buiten nederland ligt het vol met caches hoor. Moet je effe de .com raadplegen.

Sid:

Pt, je hebt ze met globale kaarten, je ziet dan waar een grote stad, rivier, bos etc is en je hebt ze ook met stratenboek zodat je 'm ook in de auto kan gebruiken. Deze oranje rakker geeft echter alleen je lokatie aan. De coordinaten van je doel heb jezelf ingevoerd. Zo weet je dan precies in welke richting je moet lopen, fietsen, autorijden en de exacte hemelsbrede afstand tot het doel.

PT:

Dus als je pech hebt zit er ineens een rivier tussen en moet je kilometers omwandelen ?

En zo'n ding in de auto heb ik al. Die geeft alleen maar de co÷rdinaten aan zag ik net, maar kan ik niet op navigeren.

Maar op zich lijkt het me best leuk. En dat geheimzinnige is om die cash niet te laten jatten door onverlaten ?

Sid:

Ja, je moet voordat je dichtbij de cache komt al goed opletten dat er geen rivier of snelweg de route blokkeert. Leerzaam, je leert goed de omgeving lezen :-)

En ja, zo'n cache-box en inhoud heeft meestal toch wel wat gekost qua geld en moeite. Niet te vergeten het gevulde logboek. Ik zou het lullig vinden als door mijn onoplettendheid de cache gejat zou worden.

PT:

Dus je bent naar de Dump geweest en tijgert nu door de velden en bossen in een camouflagepak ?

Ik zal eens kijken of ik die hier in Moordrecht kan vinden.

Sahahahaha:

Daar heb ik beeld bij!! =)

Ruth:

ben inmiddels helemaal bij gepraat door Linda. Het klinkt erg leuk moet ik zeggen. Maar ik geloof dat ik er te lui voor ben.

Reageer

Over

Deze pagina bevat ├ę├ęn bericht van de weblog gepubliceerd op 02 maart 2006 8:16 pm.

Het vorige bericht op deze blog was Bikkel.

Het volgende bericht op deze weblog is Charlie Hodge.

Er kunnen er nog veel meer gevonden worden op de hoofdindexpagina of door te kijken in de de archieven.

Aangedreven door
Movable Type 3.31-nl