« When All Was Cool #2 | Hoofdpagina | When All Was Cool #3 »

Pope Position

Eind september, 1978.

Hij, mijn skelteropponent, reed voor mij het tuinpad af, linksaf de steeg in. Zijn tuin, dus hij had de pole position. Ik voerde mijn beentempo op en positioneerde mijn bolide meteen aan de rechterkant van de steeg. Om zo de aankomende linkerbocht naar de volgende steeg het best te kunnen nemen. Op volle snelheid tussen het muurtje links en die hinderlijke putdeksel rechts. De groeven op de banden herinnerden je altijd aan iets te strakke instuuracties.

Na de bocht had ik al snel de slipstream van mijn concurrent te pakken. Het toerental van mijn knieen was constant. Een hand aan het plastic sportstuurtje en een hand aan de rem. Het trottoir was nog niet in aantocht. Dus het was een kwestie van consolideren. In de steeg was er namelijk geen ruimte om in te halen. Dat deed je op het brede trottoir langs de straat. In de steeg moest je de spullen heel houden en je positioneren voor de straat. Dat had ik na een hete zomer wel geleerd.

Om de tijd tot de straat te doden zocht ik maar contact met mijn voorganger. "De nieuwe paus is nu al dood. Snel he. Volgens mij klopt dat niet helemaal !?". Als antwoord kreeg ik wat vaag gemompel terug. En toen ging ie met onoverbrugbare voorsprong de bocht om.


TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.visid.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/20

Reacties (2)

Mam:

Pim, ik was erbij en zag het, maar van die Paus ben ik kwijt of je hebt dat gedroomd??

MarkvR:

Ha die Sid,

ben mijn computer tijdelijk kwijt, dus daarmee ook je mailadres. Jij hebt die van mij volgens mij wel, dus als je mij nou eens mailt met de plannen voor dit weekend. Lees je dit eigenlijk wel? Vast wel.

Reageer

Over

Deze pagina bevat één bericht van de weblog gepubliceerd op 03 april 2005 12:15 pm.

Het vorige bericht op deze blog was When All Was Cool #2.

Het volgende bericht op deze weblog is When All Was Cool #3.

Er kunnen er nog veel meer gevonden worden op de hoofdindexpagina of door te kijken in de de archieven.

Aangedreven door
Movable Type 3.31-nl